دکتر جعفر خيرخواهان، اقتصاددان جوان ايراني و استاد دانشگاه فردوسي مشهد، از جمله اقتصاددانان بسيار پرکاري محسوب ميشود که در سال هاي اخير بخش قابل توجهي از فعاليت وي بر ترجمه مقالات و کتاب هاي ارزشمند اقتصادي به زبان فارسي متمرکز است؛ از جمله کتاب هاي ترجمه شده توسط ايشان مي توان به کتاب های ارزشمند «معماي فراواني: رونق هاي نفتي و دولت هاي نفتي»، «حکمراني خوب بنيان توسعه»، «ريشه هاي اقتصادي دموکراسي و ديکتاتوري» و «انديشه هاي اقتصادي و سياسي هايک» اشاره نمود.
اصطلاح بدبینی نسبت به کشش را نخستین بار فریتس مکلاپ در مقاله Machlup, Fritz. 1950. "Elasticity Pessimism in International Trade," Economia Internazionale 3, (Feb), pp. 118-141. برای نشان دادن دیدگاه کسانی بکار برد که معتقد بودند کششهای تقاضا برای واردات به حدی اندک هستند که شرط مارشال لرنر نقض خواهد شد.
روزنامه شرق دوشنبه 17 فروردین 1394 نوشته کوتاهی دارد از علی قنبری با عنوان «کاهش ارزش پول، فرصت توسعه صادراتی اقتصاد ایران»
نویسنده ابتدا نظر مخالفان کاهش ارزش پول ملی را آورده است:
«برخی بررسیهای علمی و اقتصادی در زمینه وضعیت صادرات و واردات کشور نشان میدهد که شرط مارشال لرنر برای ایران برقرار نیست یعنی، محاسبه مجموع [قدرت مطلق] حساسیت تقاضا و عرضه ارز کمتر از واحد است، به این خاطر بازار ارز در ایران از ثبات نسبی برخوردار نیست. بنابراین سیاست کاهش ارزش پول که یکی از رایجترین سیاستهای جهانی برای بهبود وضعیت تراز پرداختها در کشورهاست و درواقع صادرات آنها را افزایش و واردات آنها را کاهش میدهد، در ایران صادق نیست. یعنی وقتی ارزش پول داخلی کاهش پیدا میکند، منجر به هجوم سرمایهگذاران خارجی و افزایش واردات سایر کشورها از ایران نخواهد شد.»